Abgar Bey Videolu Pırlanta Hakkında Merak Edilenle Blogları

Image

HOLLANDA PIRLANTASI İLE BELÇİKA PIRLANTASI ARASINDAKİ FARK NEDİR ?

Hollanda ve Belçika, pırlanta endüstrisinde tanınmış ülkelerdir. Hollandanın ünü yuvarlak kesimde, Belçika'nın ise fantezi kesimde. Ancak her ikisi de yüksek kalitede taşlar sunar. Hollanda pırlantaları genellikle yuvarlak kesimlerde uzmanlaşırken, Belçika pırlantaları fantezi kesimlerde öne çıkar. Her iki ülkenin pırlantaları da yüksek kalitede olup, tercih edilen kesimlerde farklılık gösterirler.
Devamını oku
Image

KİŞİYE ÖZEL TASARIM YAPIYOR MUSUNUZ?

Müşterilerimize özel tasarım hizmeti sunuyoruz. Hayalinizdeki mücevheri gerçeğe dönüştürmek için bizimle iletişime geçin. Yüzük, kolye, bilezik ve daha fazlası için benzersiz tasarımlar yapılır.
Devamını oku
Image

TEKTAŞLARINIZ KALİTELİ OLDUĞU KADAR FİYATLARIDA ÇOK UYGUN,BUNUN SEBEBİ NEDİR?

Bu güzel suale cevabımız şöyle olacaktır :)Son 10 senedir pırlanta ithalatımızı ve 7 senedir de pırlanta üretimimizi kendimiz yapmaktayız.Pırlantanın yolculuğunda en başından itibaren bizzat rol aldığımız için güvenilir kaliteye uygun ,cazip ve tercih edilir fiyatlar sunuyoruz.Özetle söylemek gerekirse pırlantanın yolculuğunda birinci elden ilgileniyoruz.
Devamını oku
Image

PIRLANTA KIRILIR MI? ELMAS İLE ARASINDAKİ FARK NEDİR ?

En çok sorulan sorulardan bir diğeri de "Pırlanta kırılır mı?" ve "Pırlanta ile elmasın farkı nedir?" sorularıdır.İlk sorudan başlarsak evet,pırlanta kırılır.Fakat doğada ki diğer bütün minerallere,taşlara göre daha dayanıklı ve serttir.Diğer soruya gelirsek;Elmas doğadan çıkan taşın kendisidir.Pırlanta ise bir kesim tekniğidir.Bugün yuvarlak tektaş olarak yüzüklerin üzerinde gördüğümüz taş bir pırlanta kesimidir.Aslında taşın kendisi elmastır.Türkiye de halk arasında bilinen elmas taş,genellikle alaturka,Osmanlı Mücevherat tarzında ki Rose (Gül) Kesim elmaslardır.Pırlantayla arasında ki fark ise;Pırlanta double kattır yani hem alt hem de üst katmanlarında fasetleri,açı yüzeyleri olmasıyla bilinir.Elmas taş ise 24 fasetten oluşur lakin sadece tek düzelemde,külah kısmı dediğimiz alt kısımda ki fasetlerde meydana gelen bir kesim şeklidir.
Devamını oku
Image

3-)FLORESANSLI TAŞLAR PARLAR MI ?

Pırlanta piyasasında ki en büyük bilgi kirliliğinin olduğu konulardan biridir.Floresanslı Taşlar %99 oranla parlar.GIA resmi sayfasından bu bilgiyi teyit edebilirsiniz.GIA'in resmi sitesinde de şu denmektedir: Floresanslı taşlarından doğada %0.2'si ışığı iyi yansıtmaz,puslu ve yağlı bir görüntü sergiler.Bu da taşın donuk görünmesine sebep olur.Bu sebeple bu tarz Floresanslı tarzlar tercih edilmez.Fakat normal bir Floresanslı Taşı ele alırsak (iyi parlayan) berraklığı yahut kesimi kötü bir taşa göre Florenslı olup daha iyi kesilmiş ,berraklığı daha yüksek bir taşı almanızı tavsiye ederim.
Devamını oku
Image

2-) 5 ADIMDA PIRLANTA TEKTAŞ NASIL ALINIR ?

Pırlanta tektaş alırken 5 adımı izleyin: Bütçenizi belirleyin, 4C'leri (Kesim, Berraklık, Renk, Karat) öğrenin, güvenilir bir satıcı seçin, sertifikalı taşları tercih edin ve garantili bir alışveriş yapın.
Devamını oku
Image

1)PIRLANTA ALMADAN ÖNCE MUTLAKA BİLİNMESİ GEREKEN 4C KURALI NEDİR ?

KesimPırlantanın kesimi onun gerek estetiği gerek kıvılcım olarak tabir ettiğimiz ışıltısını artırmak açısından oldukça önemlidir. Pırlanta almak isteyenlerin yaptığı hatalardan biri şekil ve kesimi aynı zannetmeleridir. Kesim; simetri, açı ve oranın dikkatli olarak hesaplanarak, pırlantaya kıvılcımını veren bir özellikken, şekil kişisel tercihlere bağlıdır. Pırlantanın kesimi, ışıltısını ve fiyatını belirleyen en önemli unsurlardan biridir.Profesyonel bir pırlanta kesimcisi, ışıltıyı maksimum oranda verecek şekilde kesimi yapar. Pırlantalar genelde her biri ışığı yansıtma özelliğine sahip 58 fasetli olarak hazırlanır. Kesimi iyi olmayan bir pırlanta, ışıltıya da sahip olmayacaktır. Aşağıdaki imajlardan da kesimin nasıl olması gerektiğini görebilirsiniz.
Devamını oku
Image

ABGAR ÖZASİ...

"Abgar Özasi Mücevherat” var olduğu günden bu yana geleneksel motifler ile günümüzün trendlerini birleştirerek ürettiği mücevherlerde tasarımının ve yaratıcılığının farkını markasına yansıtır. Sadece geçmiş ve günümüzü değil, doğu kültürü ile batı kültürünün de tüm güzelliklerine tasarımlarında yer verir.
Devamını oku